Tao Kalligrafie

Geplaatst op door
Tao

Tao Kalligrafie is het Tao onderricht uitgedrukt in een kunstvorm.
Mediteer met Tao kalligrafieën als krachtige soulfulness oefening.
Leer zelf Tao kalligrafieën schrijven als diepste Tao zuiveringsoefening.

Wat is Tao Kalligrafie?

Kalligrafie is in de Chinese historie en cultuur een kunstvorm die in hoog aanzien staat bij wetenschappers, intellectuelen, overheden en andere organisaties. Het is een techniek voor zelfontwikkeling, een liefhebberij en een belangrijk onderdeel van het Chinese cultureel erfgoed.

Tao kalligrafie is een unieke vorm van Chinese kalligrafie, gebaseerd op Yi Bi Zi, wat betekent dat het karakter geschreven wordt in één penseelbeweging.
Tao kalligrafie is veel meer dan een prachtig ogende kunstvorm. Het is een krachtig middel voor het bevorderen en behouden van balans en gezondheid.

Lijnhouder van Yi Bi Zi

Professor Li Qiu Yun koos Master Sha als enige lijnhouder, toen zij al meer dan 100 jaar oud was. De leraar van Professor Li was Tai Shi (allerhoogste leermeester). Hij heeft de koninklijke familie onderwezen tijdens het bewind van de laatste keizer van China.

Master Sha heeft inmiddels honderden studenten opgeleid die Tao kalligrafie hebben leren gebruiken en schrijven.

Kracht en Betekenis van Tao Kalligrafie

  • Tao kalligrafie bevat de frequentie, vibratie, kracht en kwaliteit van Tao. Het is een krachtig middel voor het bevorderen en behouden van vitaliteit, balans en gezondheid.
  • Tao kalligrafie is beschikbaar voor iedereen en op verschillende manieren toe te passen. Je kunt ermee mediteren, je kunt de naam van de kalligrafie chanten, je kunt de kalligrafie volgen met je hand of zhong (speciaal gebied in het lichaam), je kunt de kalligrafie zelf leren schrijven. Werken met Tao kalligrafie is praktisch, afwisselend, vreugdevol en zeer effectief.
  • Tao kalligrafie is eenheids-schrift. Het volgen of schrijven ervan kan je ondersteunen in het ervaren van eenheid, balans en vrede.

“What you write is what you become.”
“Wat je schrijft, dat word je.”

Tao Kalligrafieën in het Master Sha Tao Center

In het centrum bevinden zich verschillende kalligrafieën, door Master Sha gemaakt, waarmee wordt gemediteerd en geoefend.
Zo is er een speciaal voor Nederland gemaakte Tao Ling Guang (zielenlicht) kalligrafie, 10 kalligrafieën die de hoogste Tao kwaliteiten vertegenwoordigen (de 10 Da’s) en een speciale meditatieruimte met maar liefst 40 kalligrafieën, waar wekelijks de diep transformerende Tao Chang sessies worden gehouden.

Graag verwijzen we naar de agenda voor het programma.

Aanbevolen literatuur:

Soul Healing Miracles
Ancient and new sacred wisdom, knowledge and practical techniques for healing the spiritual, mental, emotional and physical bodies
Dr. & Master Zhi Gang Sha
ISBN: 978-1-940363-07-3

Soul Over Matter
Ancient and Modern Wisdom and Practical Techniques to Create Unlimited Abundance
Dr. & Master Zhi Gang Sha and Adam Markel
ISBN: 978-1-942952-58-9