Geplaatst op door
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Plastic Fantastic en Love Peace Harmony in Actie bundelen hun krachten

27 april, 10:00 - 16:00

Gratis

Plastic Fantastic en Love Peace Harmony in Actie gaan voor duurzaam op Koningsdag!

De Nieuwe Stad in Amersfoort vindt duurzaamheid erg belangrijk. Zo maakt zij bijvoorbeeld gebruik van een biomassaketel om het gebied op een duurzame manier te verwarmen, heeft ze 300 zonnepanelen op het dak geplaatst, een laadplein voor elektrische auto’s en zamelt zij haar afval gescheiden in. Ook tijdens Koningsdag zamelt zij het afval gescheiden in, waaronder de plastic bekers van de drankjes. 

Love Peace Harmony in Actie laat zien hoe je zelf iets kunt doen aan de invloed van grote hoeveelheid plastics op de wereld, bijvoorbeeld door plastic te sparen voor de Save Home. Dit is een woning, gemaakt van plastic afval. In de mobiele recycling fabriek van Plastic Fantastic, die zij speciaal voor Koningsdag in De Nieuwe Stad geregeld hebben, kun je zien hoe afvalplastics – zoals het bekertje waar jij vlak daarvoor nog iets uit gedronken hebt – verwerkt worden tot producten.

Love Peace Harmony in Actie is een organisatie die geheel belangeloos allerlei humanitaire projecten opzet. Het doel van de beweging is om mensen wereldwijd met elkaar te verbinden en van betekenis te zijn voor de aarde. Op Koningsdag bundelen Plastic Fantastic en Love Peace Harmony in Actie hun krachten. Plastic Fantastic houdt van Plastics, Love Peace Harmony in Actie houdt van mensen. Samen willen zij toegepaste en inspirerende projecten opzetten. 

Kom jij op Koningsdag een kijkje nemen bij de mobiele recycling fabriek? Kom dan tussen 10.00 en 16.00 uur langs op het plein voor de oude Prodentfabriek in Amersfoort. Oliemolenhof 106/ Oude Fabriekstraat 20 in Amersfoort.

Wil je meer weten over Plastic Fantastic? Klik dan HIER.

Wil je meer weten over de Nieuwe Stad? Klik dan HIER.

Wil je meer weten over Love Peace Harmony? Klik dan HIER.

 

Gegevens

Datum:
27 april
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Prodentfabriek
Oliemolenhof 106/ Oude Fabriekstraat 20
Amersfoort, Nederland

Organisator

Marlous de Bordes